Cumhuriyet İlkokulu


Vizyon: Kendini sürekli yenileyen, okuyan, inceleyen, araştıran, analiz ve sentezler yapabilen kuşaklar yetiştirmek; bütün öğrencilerin akla ve bilime dayalı eğitim ortamında hayata ve bir üst öğrenime hazırlandığı dünü, bugüne bağlayan köprülerin kurulduğu; yönetici, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerin elbirliğiyle çevrede, bölgede ve ülkede “Model Okul” olmaktır.

Misyon: Okulumuz için belirlenmiş olan eğitim ve öğretim programını çevre faktörlerini de dikkate alarak etkili ve verimli bir şekilde uygulamak, öğrencilerin yeteneklerine ve ihtiyaçlarına uygun bir eğitim hizmetini sunmak, onların sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayacak yeteneklerini geliştirmelerine ortam hazırlamak ve okulda öğrenmenin kalitesini arttırmak temel işlevimizdir.

Başarılar: Okulumuz 1979 yılında kurulmuş olup Hasan Kağnıcı okulu ile birleştirilmiş ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu adını almıştır. Okulumuz 21 yıl Firuzköy merkezinde eğitim öğretim faaliyeti yürütmüş olup okul binasının bulunduğu alanda toprak kayması olduğundan 2000 yılında Ali Karay İ.Ö.O’ na taşınmış,2002 yılında yeni binasına taşınmıştır. 2002 yılından itibaren Firuzköy Mahallesi Ülker Caddesi’ndeki yeni binasında eğitim öğretim faaliyeti yürütmektedir Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran, 11 Nisan 2012 tarihli “İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile birlikte okulumuz “İlkokul” olarak eğitim ve öğretime devam etmekte olup bünyesinde ana sınıfı, OÇEM ve İlkokul bulundurmaktadır.

Saatler: 08:00-12:50 13:10-18:00
Isınma: Doğalgaz
Bağlantı: ADSL
Yabancı Dil: İNGİLİZCE
Servis Bilgisi: İsteyen öğrencilere ücretli servis hizmeti sunulmaktadır.
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Erasmus Projesi kapsamında 2 sınıf öğretmenimiz İtalya, 1 ingilizce öğretmenimiz ise Almanya'da Personel Hareketliliği Projesi gerçekleştirmiştir.

Telefon - (0212) 428 49 02

Belgegeçer - (212) 428 4902

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://avcilarcumhuriyetilkokulu.meb.k12.tr

Adres - Firuzköy Mah. Ülker Cad. No3 Avcılar/iSTANBUL

Öğretmen :69
Öğrenci :1817
Derslik :25
Konferans Salonu :1
Kütüphane Kitap Sayısı :9000
Öğretim Şekli :İkili

Yerleşim Yeri - Okulumuz Avcılar İlçesi´nin Firuzköy Mahallesi´ndedir.

Adres - Firuzköy Mah. Ülker Cad. No3 Avcılar/iSTANBUL

Ulaşım Avcılar merkezden Tokat mahallesi sarı şapkalı dolmuşlar veya 142-F İETT otobüsleri ile okulumuza ulaşım sağlanabilmektedir. Lale durağında inilmesi gerekmektedir. Durak okula ortalama 75m mesafededir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İlçe Merkezine Uzaklığı 4 km,İl merkezine uzaklığı 35 km´dir